Ce este cuartitul si cum se monteaza

Ce este cuartitul si cum se monteaza

Inca din cele mai vechi timpuri piatra naturala a fost folosita pentru constructii si pentru finisaje exterioare sau interioare. In randul variantelor de piatra naturala regasim o gama diversificata de astfel de materiale de constructii. Pe langa granit si marmura, acestea fiind cele mai des folosite in constructii si amenajari, regasim si cuartitul.

Caracteristicile cuartitului

Cuartitul se numara printre cele mai rezistente si durabile pietre naturale. Vorbim astfel despre durabilitate si rezistenta atat in fata factorilor fizici, cat si in fata factorilor chimici. In ciuda faptului ca vorbim despre cuartit ca despre o piatra naturala mai putin populara in domeniul constructiilor si al amenajarilor comparativ cu granitul sau marmura, trebuie spus ca profesionistii in aceste domenii au realizat care sunt avantajele acestei pietre naturale. Tocmai de aceea vei putea gasi numeroase servicii de montaj cuartit la firmele care activeaza in domeniul montajului de piatra naturala.

Piatra de cuartit are un aspect similar cu marmura din punct de vedere estetic, dar trebuie spus ca difera prin prisma compozitiei chimice si a modului in care se comporta. Cuartitul poate fi regasit in diferite culori, si anume alb, gri avand nuante rosiatice, galbene ori portocalii. Printre caracteristicile cuartitului se numara si o duritate foarte mare, ceea ce il face o alegere inspirata si prin prisma rezistentei la zgarieturi, pete, acizi sau grasimi.

Montarea cuartitului

Daca iti doresti sa te bucuri de o piatra naturala care sa ofere estetica deosebita precum cea oferita de marmura, dar in acelasi timp iti doresti sa te bucuri de piatra naturala cu o duritate, rezistenta si durabilitate cu mult mai mari decat marmura, atunci cu siguranta ca merita sa iti indrepti atentia inspre cuartit. Exista firme care ofera servicii profesionale de montaj piatra naturala, acest lucru reprezentand garantia faptului ca montarea cuartitului se va face in conditii optime.

Profesionistii in montaj cuartit vor stii exact care sunt locurile si spatiile unde aceasta piatra naturala poate fi folosita fara probleme. Prin prisma calitatilor sale, cuartitul este ideal in a fi montat in bucatarii si la nivelul pardoselilor. Acest lucru datorita faptului ca vorbim despre un material rezistent la umiditate, la temperaturi ridicate, dar si la zgarieturi. Cuartitul are o densitate ridicata si tocmai de aceea nu absoarbe grasimile sau acizii, acestia afectand adesea alte pietre naturale.

Pentru exterior cuartitul se preteaza foarte bine in cazul fatadelor diferitelor cladiri sau pentru balcoane, dar si pentru elemente decorative la nivelul curtilor sau la gradinilor. Nu in ultimul rand cuartitul poate fi alegerea ideala pentru piscine. Daca iti doresti o piatra naturala care sa fie o investitie pe termen lung prin prisma rezistentei, dar in acelasi timp care sa iti ofere posibilitatea de a te bucura de estetica dorita prin prisma culorilor si a texturilor, atunci cu siguranta ca merita sa iti indrepti atentia inspre cuartit. Firma BrownStone asigura montaj profesional pentru diferite tipuri de piatra naturala, printre care si cuartit.