cauciucuri ATV

“Cât te-au costat cauciucurile ATV?“ Replica între prieteni care deschide o discuție interesantă

Nimic nu unește mai mult oamenii decât pasiunea pentru vehiculele motorizate. Fie că este vorba despre mașini, motociclete sau ATV-uri, vehiculele de acest fel stârnesc pasiuni cu totul și cu totul speciale. Iar dacă te numeri printre pasionați, cu certitudine îți dorești în viața ta prieteni cu care să ai acest lucru în comun. Îndeosebi pasionații de ATV-uri sunt dornici să găsească oameni cu aceeași pasiune, deoarece aceștia nu sunt la fel de mulți precum pasionații de mașini sau motociclete.

Dacă iubești ATV-urile și ai reușit să găsești un companion, din acest punct de vedere, o discuție interesantă pe care o poți avea cu prietenul tău este cea reprezentată de anvelopele vehiculului. Cu setul potrivit de cauciucuri ATV, poți străbate orice traseu, oricât ar fi de dificil. La fel ca orice altă componentă esențială a unui ATV, pneurile sunt de diferite feluri, iar varietatea lor influențează și prețurile la care le poți cumpăra. Iată ce poți afla despre prețul lor, din discuțiile cu cineva la fel de pasionat.

Cauciucurile ATV – ce tipuri există și la ce prețuri le poți găsi?

Fie că îți convine sau nu, prețurile pe care le au componentele ATV-urilor sunt un factor important de decizie, atunci când vrei să cumperi accesoriile de care ai nevoie. În special alegerea unor cauciucuri ATV este influențată puternic de costul pe care l-ar putea avea acestea. Înainte de a judeca în funcție de preț, trebuie să știi ce se află în spatele tarifului pe care îl vezi afișat pe un site specializat, așa cum este GeneralMotor.ro.

Dimensiunea anvelopelor este un factor foarte important. Aceasta trebuie să se potrivească cu modelul de ATV pe care îl deții. În cazul în care alegi anvelope mai mici decât dimensiunile recomandate de către producător, există riscul ca acestea să nu poată suporta greutatea vehiculului. Pe de altă parte, anvelopele prea mari riscă să destabilizeze și ele ATV-ul.

cauciucuri ATV

După ce ai aflat care sunt dimensiunile de care ai nevoie, trebuie să știi și cum le recunoști pe cele potrivite. Online, găsești în titulatura produselor și denumirea, însă există posibilitatea să le analizezi direct pe viu. Pe flancul fiecărei variante de cauciucuri de ATV vei găsi inscripții de genul 24 / 11-10. 24 reprezintă valoarea pentru înălțimea anvelopei, 11 este lățimea totală, după montare pe jantă și umflarea la presiunea recomandată de către producător, iar prin 11 este simbolizat diametrul japtei pe care se montează anvelopa. Toate valorile sunt exprimate în inch!

Tipologia anvelopelor pentru ATV este și ea un factor important care influențează prețul. Există anvelope All-Terrain, care sunt potrivite pentru orice tip de suprafață, precum și anvelope specializate. Din cea de-a doua categorie fac parte cauciucurile off-road, care sunt extrem de performante și se folosesc, de regulă, la nivel profesional. Tot din această categorie fac parte și anvelopele pentru iarnă, special create pentru condiții de iarnă (polei, gheață, zăpadă etc), dar și cauciucurile pentru teren stâncos sau noroios.

Mai influențează prețul anvelopelor și brand-ul producător, materialele de fabricație sau furnizorul la care decizi să apelezi. Intră pe GeneralMotor.ro și descoperă modele performante de cauciucuri ATV cu prețuri care variază între 95 și 430 de lei, în funcție de cei mai importanți factori definitorii ai unei astfel de componente. Alege calitatea și siguranța, indiferent de terenul pe care te deplasezi!