inchirieri masini Otopeni

Cât durează formalitățile închirierii unei mașini în Otopeni? Iată răspunsul specialiștilor! 

Dacă te întorci în țară pentru o perioadă limitată ori dacă plănuiești o vacanță pe plaiul mioritic, serviciul de închirieri mașini în Otopeni este cea mai bună soluție pentru care poți opta! Prin intermediul acestuia, ai garanția faptului că te vei putea deplasa cu un autoturism de încredere, cu toate asigurările la zi, datorită căruia te bucuri de programul flexibil pe care ți-l dorești.  

Odată ce ai explorat cu atenție oferta de mașini de închiriat în Otopeni și ai ales varianta care ți se potrivește, nu mai rămâne decât să îți faci o programare prin intermediul platformei online FocusRent.ro ori apelând numărul de telefon afișat pe site. Apoi, trebuie doar să te prezinți pentru ridicarea mașinii. 

De aceea, articolul de față va trata formalitățile legate de preluare a mașinii. Deși această etapă este extrem de simplă și rapidă, există câteva informații pe care ar trebui să le cunoști pentru a te asigura că vei avea parte de o experiență plăcută, în care să nu intervină complicații.  

Cât durează preluarea mașinii? 

În general, preluarea mașinii este un proces extrem de facil, a cărui durată variază de la o persoană la alta. Există cazuri în care cheile mașinii au fost predate în mai puțin de 10 minute, dar sunt și situații în care mașina a fost preluată în mai mult de 30 de minute. Totuși, un astfel de proces nu durează mai mult de o oră.  

Alți factori care influențează durata sunt locația, sezonul și ora. De exemplu, dacă optezi pentru servicii de inchirieri masini Otopeni, trebuie să ții cont de faptul că aeroportul este întotdeauna un loc mai aglomerat decât gara sau altă locație din oraș. 

Dacă se întâmplă să ajungi la sediul companiei și să aștepți să îți vină rândul, este recomandat să profiți de acest timp pentru a te asigura că ai toate actele asupra ta. Astfel, când vei ajunge la reprezentant, vei putea prezenta rapid toate documentele solicitate și vei primi cheia de la mașină.  

inchirieri masini Otopeni

Etape esențiale: semnarea contractului și primirea cheii 

Înainte de orice, reține că nu este cazul să te grăbești când semnezi contractul. Este dreptul tău să îl citești cu atenție înainte de a-l semna. Trebuie să știi că există și asigurări suplimentare pentru care poți opta când apelezi la servicii de închirieri mașini în Otopeni.  

De exemplu, poți solicita asigurarea de exces SCDW, în schimbul plății garanției. Aceasta prevede eliminarea răspunderii financiare în cazul unui accident. Fiind stabilită în funcție de categoria mașinii pentru care optezi (economy, luxury și altele), asigurarea SCDW reprezintă exonerarea completă de răspundere.  

În momentul în care preiei mașina, este indicat să o examinezi cu atenție și, în cazul în care descoperi că aceasta are o problemă, cere-i personalului să înregistreze defectul înainte de a porni la drum. Anumiți clienți ai serviciului de închirieri mașini Otopeni preferă să fotografieze autovehiculul la primire pentru un plus de siguranță. 

Nu uita să pui contractul într-un loc sigur, la care să ai acces facil în cazul în care vei avea nevoie de acesta. După ce ai primit mașina, nu mai rămâne decât să pornești la drum și să te bucuri de confortul adus de conducerea unui autovehicul de calitate.