Cat de bun este tapetul pentru pereti?

Decorarea interioara a casei tale este un proces complex, din care trebuie sa obtii un singur lucru: confort. Peretii reprezinta unul dintre acele elemente cu impact major asupra confortului, indiferent ca vorbim despre confort fizic sau vizual.

 Alegerea potrivita a modului in care amenajezi peretii poate avea un impact semnificativ asupra aspectului general al spatiului tau, asupra modului in care il exploatezi si asupra confortului.

Dintre optiunile disponibile (vopsit, lambriuri, tapet, etc), tapetul incepe sa castige din ce in ce mai mult teren in preferintele utilizatorilor, deoarece reuseste sa ofere avantaje cat se poate de echilibrate.

Care sunt caracteristicile tapetului si de ce este solutia perfecta pentru decorul casei tale?

1. Este durabil. Comparativ cu vopselele lavabile, tapetul personalizat este adesea considerat mult mai durabil si rezistent la uzura. Acesta poate masca micile imperfectiuni ale peretilor si este disponibil intr-o varietate larga de modele si texturi. Multe tipuri de tapet sunt tratate pentru a fi lavabile, ceea ce le face simplu de curatat si intretinut.

2. Asigura o calitate buna a aerului din interior. Tapetul de tip hartie 100% sau Vlies permite peretilor sa respire mai eficient decat alte tipuri, precum cele compozite sau textile. Aceasta caracteristica este foarte importanta pentru unei calitati bune a aerului in interior si previne acumularea de umiditate. In cazul cladirilor construite corect, aerisirea nu ar trebui sa fie o problema, dar este important de retinut ca tapetul potrivit poate ajuta la imbunatatirea mediului interior.

3. Vine intr-o varietate uriasa de modele. O alta caracteristica remarcabila a tapetului este gama larga de modele disponibile. De la modele clasice, florale, pana la cele abstracte sau moderne, poti gasi cu usurinta un design care sa se potriveasca perfect cu stilul tau si cu incaperea in care vrei sa il folosesti. Exista optiuni speciale pentru tapet living, pentru tapet dormitor sau de ce nu, pentru tapet baie.  De asemenea, ai optiunea de personalizare, ceea ce permite adaptarea tapetului la dimensiunile specifice ale peretilor tai si ofera oferind o solutie decorativa unica.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi sa pui tapet pe pereti?

1. Instaleaza tapetul pe pereti sanatosi!

Peretii pe care intentionezi sa aplici tapetul trebuie sa fie in conditii optime. Daca au umiditate excesiva, igrasie sau probleme de mucegai trebuie tratati in prealabil. Tapetul nu este o solutie pentru aceste probleme, ci doar le mascheaza temporar. Este adevarat ca exista si probleme pe care le poate rezolva un tapet de calitate, cum ar fi mici crapaturi sau lovituri, insa problemele majore trebuie sa fie reparate inainte de aplicarea acestuia.

2. Alege tipul potrivit de tapet!

Tapetele de tip hartie sau Vlies sunt ideale pentru pereti care necesita o respirabilitate mai buna, in timp ce variantele compozite sau textile pot oferi un aspect mai luxos si texturat. Este important sa alegi un tip de tapet care sa se potriveasca nu doar stilului tau, dar si necesitatilor specifice ale incaperii in care il pui.

3. Monteaza tapetul cu atentie sau apeleaza la profesionisti!

Montajul este la fel de important ca si achizitia. Trebuie sa fii atent la toate detaliile si sa te asiguri ca rezultatul este impecabil, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional. Daca nu ai incredere ca poti face o treaba buna, apeleaza la profesionisti!