Care sunt beneficiile aduse de un lifting facial?

Cu cat tenul este mai expus la factori de mediu nocivi, cu atat organismul este predispus sa sufere. Rejuvenarea faciala este o solutie apreciata la momentul actual si devine din ce in ce mai raspandita in toate clinicile estetice la nivel mondial. Foarte multe femei apeleaza cu incredere la tehnicile si serviciile de lifting facial pentru a-si recastiga frumusetea si a se simti din nou tinere.

Liftingul facial nechirurgical este o procedura foarte putin invaziva si cu o perioada de recuperare foarte mica. Aceasta este foarte populara datorita efectelor pozitive si a riscurilor minime pe care le prezinta. Femeile care sunt interesate sa isi corecteze imperfectiunile de la nivelul fetei au ocazia sa apeleze de la procedura de lifting facial cu fire de suspensie si sa corecteze diverse parti ale fetei, de la aspectul pometilor, la santurile nazolabiale sau la conturul liniei mandibulare.

Procedura de lifting facial cu fire de suspensie dureaza maxim o ora si nu lasa niciun fel de cicatrici. Liftingul facial nechirurgical se mai numeste si „terapia de weekend”, deoarece nu lasa cicatrici. Pacientele pot apela la aceasta terapie pentru a-si corecta imperfectiunile la nivelul gatului si al fetei. 

Primul pas pentru a efectua un lifting facial nechirurgical este sa va programati la un consult la medicul specialist. Dupa ce veti discuta despre obiectivele si asteptarile voastre, precum si istoricul medical, veti stabili urmatorii pasi si masurile de precautie pe care va trebui sa le luati. Procedura de lifting facial este o procedura populara, care ajuta la corectarea unghiului extern al sprancenelor, etajul mijlociu al fetei si chiar si corectarea pometilor.

In functie de laxitatea tesuturilor, tehnicile de lifting facial se clasifica in mai multe tipuri. Unele sunt interventii minim invazive, iar altele ajung sa fie proceduri extensive si complexe. Astfel, printre tehnicile de lifting facial se numara urmatoarele: minilifting, lifting MACS (lifting facial plus fire de suspensie), lifting facial total, lifting facial și cervical, lifting cu plicaturarea sau sectionarea SMAS-ului.

Procedura de lifting facial se adreseaza mai ales persoanelor care prezinta obraji cu un aspect lasat sau prezinta depozite de grasime la nivelul gatului. In functie de situatia pacientei, liftingul facial poate fi combinat cu belfaroplastia sau cu injectarea cu toxina botulinica, pentru a corecta defectele fetei in totalitate.

Pacientii trebuie sa respecte o serie de pasi inainte de termenul programat pentru lifting facial. In primul rand, acestia vor inceta sa consume medicamente de tip antiinflamatoare sau anticoagulante cu doua saptamani inainte de operatia de lifting facial. Persoanele care consuma anticonceptionale vor fi nevoite sa intrerupa tratamentul cu 4-6 saptamani inainte de termen, iar fumatorii sunt sfatuiti sa se opreasca din fumat cu o luna inainte de operatie. Medicul specialist va solicita o serie de analize pentru a crea profilul medical al pacientei, astfel incat acesta va investiga antecedentele acesteia si eventualele boli sau alergii de care sufera. Acesta va solicita si efectuarea unei ecografii abdominale si alte analize de sange.

Nu se recomanda efectuarea operatiei de lifting facial daca pacienta este in perioada ciclului menstrual. Variantele de incizie difera in functie de tipul de lifting facial preferat de catre pacienta. In timp ce variantele minim invazive se caracterizeaza printr-o incizie de la nivelul tamplelor, pana la nivelul lobului auricular, variantele mai invazive sa prelungesc pana in spatele urechilor si la nivelul parului.

Pentru o programare la un lifting facial, puteti consulta serviciile medicale oferite de Clinica Zone Medical Estet. Aceasta este coordonata de Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica si estetica, si are o experienta de peste 23 de ani in domeniu.Profesionalismul echipei va vor ajuta sa obtineti rezultatele pe care vi le doriti la un lifting facial pret convenabil.