Cand schimbi kitul de ambreiaj la Opel Insignia?

Opel Insignia este una dintre cele mai populare masini ale producatorului german Opel. Produs incepand cu 2008, acesta este succesorul modelelor Sibma si Vectra.

Vandut in lume sub mai multe nume (Vauxhall Insignia in Marea Britanie sau Buick Regal in America Latina si America de Nord), acest Opel  se remarca prin fiabilitate, spatiu si motoare puternice. De-a lungul timpului a castigat mai multe premii internationale pentru cea mai buna masina de familie sau pentru cea mai buna familie de business. De asemenea, a reusit sa castige 5 stele la testele EuroNcap si a fost masina anului in 2009.

Oricat de buna este insa, Opel Insignia necesita investitii in piese odata cu trecerea timpului. Ambreiajul este una dintre piesele pe care va trebui sa le schimbi ocazional, motiv pentru care este bine sa stii mereu de unde cumperi cel mai bun Kit ambreiaj Opel Insignia , pentru a face o achizitie smart.

Cat de des trebuie sa fie schimbat kitul de ambreiaj la Opel Insignia?

Rolul ambreiajului este simplu: leaga cutia de viteze de motor. Toate masinile cu transmisie manuala au ambreiaj si o pedala dedicata acestui sistem.

Un kit de ambreiaj este compus din disc, placa de presiune, carcasa, rulment de presiune, furca de angrenare si suruburi de prindere. Discul de ambreiaj, rulmentul si placa sunt considerate a fi consumabile, deoarece se uzeaza destul de frecvent.

Cand stii ca trebuie sa schimbi kitul de ambreiaj?

Exista mai multe semne pe care ambreiajul le da atunci cand se defecteaza:

  • Pedala ajunge sa fie mult mai moale decat era initial. Daca simti ca apesi in gol, este posibil ca ambreiajul sa necesite o inlocuire urgenta;
  • Desi apesi pe acceleratie si motorul este turat, demarajul este foarte lent. Atunci cand apesi foarte tare pe pedala de acceleratie iar masina nu vrea sa plece in forta, cel mai probabil vinovatul este ambreiajul;
  • Schimbarea treptelor de viteze este dificila. In mod normal, schimbarea treptelor de viteze trebuie sa se faca cu usurinta. In cazul unui ambreiaj defect insa, schimbarea se face mult mai greu;
  • Apar zgomote ciudate in pedala. Zgomotele provin din mecanismul ambreiajului;
  • Poate aparea un miros urat in cabina. Daca esti o persoana care conduce agresiv, in momentul in care ambreiajul se uzeaza poate aparea un miros neplacut in masina.

Cum protejezi ambreiajul?

Conform celor de la https://www.revizieshop.ro, daca vrei sa protejezi ambreiajul trebuie sa respecti cateva reguli simple:

1. Nu tine piciorul pe ambreiaj, decat atunci cand il folosesti!

2. Incearca sa eviti condusul agresiv, chiar daca este distractiv. Condusul agresiv nu face altceva decat sa genereze cheltuieli destul de mari;

3. Atunci cand stai la semafor nu sta cu piciorul pe ambreiaj. Cel mai bine este sa lasi masina pe liber;

4. Nu tine masina in panta cu ajutorul ambreiajului si al acceleratiei. Cel mai bine este sa folosesti frana de mana.