Când nu funcționează epilarea definitivă?

Cel mai frecvent motiv pentru care epilarea definitivă nu funcționează are de-a face cu pigmentarea pielii și a părului, iar laserul poate întâmpina dificultăți în diferențierea celor două, mai ales în cazul echipamentelor neperformante sau de generație veche. Până de curând, candidații ideali pentru epilare laser erau doar pacienții cu tenul deschis și părul închis la culoare. Din fericire, progresele recente în tehnologia epilării definitive au eliminat aceste probleme.

Foarte mulți clienți ai clinicilor Doctor SKiN ajung la o ședință de testare gratuită de epilare definitivă după ce au avut câteva încercări ratate de a se epila cu laser în altă parte. Există o serie de motive pentru care epilarea definitivă ar putea să nu funcționeze pentru tine. Fiind o procedură foarte precisă, necesită două lucruri importante, și anume: capacitatea dispozitivului laser de a deteriora foliculii de păr și de a efectua epilarea, fără să deterioreze pielea și țesuturile înconjurătoare.

În prezent, laserul Alexandrite, de exemplu, oferă rezultate excelente în eliminarea părului deschis la culoare, iar laserul diodă se poate folosi inclusiv pe pielea bronzată! Epilarea laser nu funcționează în cazul părului alb sau grizonat, deși, dacă încă există pigment în rădăcina acestuia, reușește să te scape de foliculii de păr.

Un alt motiv pentru care epilarea definitivă ar putea să nu funcționeze, este un posibil dezechilibru hormonal. Afecțiunile hormonale afectează îndepărtarea eficientă a părului, deoarece hormonii, printre care cel mai comun este testosteronul, încurajează creșterea pilozității. Sindromul ovarelor polichistice este cea mai frecventă afecțiune legată de creșterea excesivă a părului la femei. De asemenea, și femeile aflate la postmenopauză au mai puțin estrogen și mai mult testosteron, ceea ce duce la creșterea părului facial.

Cu toate acestea, doar 5% dintre pacienți, mulți cu probleme hormonale, nu răspund deloc la tratamentul de epilare definitivă cu laser, iar aceste situații apar în cazul în care se tratează doar efectul, adică pilozitatea excesivă, dar nu și cauza.

Mai există câteva motive pe care le poți controla și care pot să-ți saboteze succesul tratamentului de epilare definitivă cu laser:

  • dacă te epilezi cu ceară, cu cremă depilatoare sau cu un epilator, tratamentul cu laser nu va avea niciun efect. Laserul trebuie să identifice pigmentul pentru a localiza și viza foliculul de păr. Epilarea cu ceară sau orice altă metodă chimică sau de smulgere a părului îndepărtează întregul fir de păr și folicul, astfel încât laserul nu va putea să-l deterioreze și să-l elimine permanent.
  • lipsa de consecvență. Timpul standard dintre ședințele de epilare definitivă este de 6 – 8 săptămâni, în funcție de echipament. De obicei, sunt necesare minimum 6 ședințe pentru a obține rezultate satisfăcătoare. Ceea ce se întâmplă deseori, este că pacienții se prezintă doar la primele 2 – 3 sesiuni sau merg și își fac cu lasere replica din China, dar după 6 luni se întorc pentru că tot părul a crescut la loc. De asemenea, anumite zone ale corpului pot să aibă mai mult păr și pot necesita sesiuni suplimentare.
  • evită bronzarea, atât cea naturală cât și cea artificială. Dacă îți dorești rezultate cât mai eficiente, un contrast cât mai mare între pigmentul de păr și piele este de dorit, deoarece vei vedea rezultate mult mai rapid. Acest lucru înseamnă să eviți orice tip de bronzare cu minimum 4 săptămâni înainte de tratament. Asigură-te că între ședințele de epilare laser folosești întotdeauna protecție solară SPF 50+, chiar dacă nu mergi la plajă.

Mare atenție la următoarele aspecte, pe care clinica sau salonul de epilare ales trebuie să le onoreze:

⚠️Respectarea protocolului de lucru și a duratei indicate de tratament, în funcție de dispozitivul laser folosit. Dacă nu este alocat suficient timp pentru fiecare dintre sesiunile tale de epilare sau dacă dispozitivul nu este setat la parametrii optimi, potriviți pentru tine, epilarea definitivă nu va da rezultate!

⚠️Performanța epilării definitive laser ține și cât de performante sunt dispozitivele, de cât de vechi sau noi sunt, de puterea sau lungimea de undă pe care o au. De multe ori, se folosesc replici, adică aparate de epilare definitivă care copiază modelele originale și arată la fel, dar care, fiind la o zecime din costul acestora, nu sunt certificate, neavând niciun studiu care să le ateste performanța și mai ales, siguranța asupra sănătății tale. De asemenea, modelele vechi și uzate nu au același randament precum cele noi, de ultimă generație.

⚠️Pregătirea personalului este obligatorie. Din păcate, sunt clinici al căror personal este neinstruit și neexperimentat, fapt ce duce la rezultate nesatisfăcătoare și chiar la expunerea la pericolele care apar în cazul utilizării neconforme a laserului, precum arsurile permanente.

Un preț mare pentru epilare definitivă nu reprezintă garanția calității, la fel cum un preț foarte mic poate fi un semnal de alarmă. Verifică întotdeauna originalitatea echipamentelor de epilare definitivă din clinica aleasă.

Când ai nevoie de rezultate și cel mai bun raport calitate-preț, vino în clinicile Doctor SKiN din București și Corbeanca!