placeholder

Cand ar trebui sa iti schimbi bateria masinii?

Sa stii cand sa-ti schimbi bateria masinii este complicat. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, mai multe semne iti spun cand acesta din urma s-a deteriorat. Intr-adevar, slabirea iluminarii vehiculului tau indica o problema la nivelul acestuia. Cu cat ai acumulatori auto mai putin puternici, cu atat luminozitatea masinii este mai mica.

Acest lucru te impiedica sa vezi bine cand conduci noaptea. De asemenea, daca motorul tau are probleme la pornire, cel mai probabil este de vina bateria. In afara de aceasta, prezenta unei scurgeri la nivelul acesteia arata ca trebuie modificata. Cand un lichid se scurge, are dificultati in furnizarea de energie suficienta. Acest lucru ii impiedica foarte mult eficienta.

In plus, trebuie sa stii ca un acumulator auto are un indicator luminos. Cand acest lucru clipeste, inseamna ca este slab. Un alt indiciu care iti arata ca trebuie schimbata bateria este umflarea carcasei sale. Cand este supraincalzit, cutia sa mica se umfla. Daca acest lucru este prea repetitiv, este clar ca durata de viata a acesteia este redusa. Toate acestea sunt semne care iti permit sa intelegi ca acumulatorul auto trebuie schimbat.

Cum sa alegi bateria unei masini?

Alegerea bateriei unei masini nu trebuie luata cu usurinta. Fara acesta, vehiculul tau nu va porni. Prin urmare, trebuie sa alegi un model potrivit tipului tau de masina pe care il ai si sa tii cont de urmatoare aspecte.

●     Dimensiunile bateriei

Acest criteriu este esential, deoarece daca noua baterie este prea mare, nu va putea lua locul celei vechi. Pentru a verifica acest lucru, trebuie doar sa citesti detaliile scrise pe acesta inainte de a cumpara un acumulator auto. Daca dimensiunile nu sunt indicate, lungimea, latimea si inaltimea acestuia trebuie masurate direct. Adauga totusi si o mica marja.

●     Capacitatea bateriei

Este importanta pentru pornirea vehiculului. De obicei, capacitatea este indicata pe baterie. Este esential sa procedezi la verificarea acesteia. Unele masini, in special cele cu motorina, necesita o capacitate mai mare decat cele pe benzina. In functie de tipul de masina pe care il ai, alege bateria cea potrivita.

●     Puterea bateriei

In afara de capacitate, puterea bateriei este un punct esential de luat in considerare atunci cand vrei sa iei una noua. Este recomandat sa optezi pentru cea cu putere mare. Acesta din urma iti va imbunatati o pornire rapida a automobilului tau. Este exprimata in amperi si este adesea scris pe baterie.