placeholder

Cadourile dulci – imposibil sa dai gres!

Pentru gurmanzi, vara este anotimpul tuturor posibilităților atunci când vine vorba de gusturi și preparate menite să răsfețe papilele gustative. Este anotimpul combinațiilor, al fructelor și legumelor aflate în plin sezon, cu aromă intensă și gust divin. Dacă preferi să trebăluiești prin bucătărie, atunci vara este momentul să experimentezi. Dacă îți place să mănânci în oraș, atunci sfatul nostru este să încerci combinații noi, cu elemente de sezon.

Pentru gurmanzi, vara este anotimpul tuturor posibilităților atunci când vine vorba de gusturi și preparate menite să răsfețe papilele gustative. Este anotimpul combinațiilor, al fructelor și legumelor aflate în plin sezon, cu aromă intensă și gust divin. Dacă preferi să trebăluiești prin bucătărie, atunci vara este momentul să experimentezi. Dacă îți place să mănânci în oraș, atunci sfatul nostru este să încerci combinații noi, cu elemente de sezon.

Dacă dorești să surprinzi o persoană dragă, a cărei pasiune este să încerce lucruri noi din zona culinară, atunci un cadou dulce este alegerea potrivită. Și ce poate fi mai dulce decât ciocolata belgiană? Cu o textură fină și un gust ravisant, aromat, provenit din surse sustenabile, acest tip de ciocolată este cunoscut în lume pentru calitatea sa extraordinară.

Cadouri inedite

O combinație ideală de gust, care reprezintă echilibrul perfect dintre dulce și acrișor, decadent și proaspăt este reprezentată de căpșune în ciocolată. Din punctul nostru de vedere, acest cadou este ideal pentru cei cărora le place să încerce lucruri noi, fără a uita că fiecare zi este un moment de răsfăț. Așadar, dacă dorești să dăruiești capsuni in ciocolata delicioase, noi îți recomandăm să alegi BerryO.

În cazul în care te gândești la cadouri dulci de la BerryO, ei bine, vei fi surprins de varietatea creată special pentru tine și cei dragi. Indiferent de ocazie, poți opta pentru surprize dulci decorate în funcție de preferințele tale, însoțite de flori și chiar și de șampanie sau baloane. În cazul în care dorești însă o variantă care să îți satisfacă toate dorințele, asigură-te că arunci un ochi în categoria de cadouri corporate personalizate din ciocolata.

Și totuși… care este secretul ciocolatei belgiene?

Ciocolata belgiană a devenit faimoasă la nivel global odată cu invenția pralinei, un înveliș din ciocolată temperată fină, care ascunde deseori o umplutură surprinzătoare, lichidă sau solidă. Cu trecerea timpului, Belgia a devenit cunoscută mai ales pentru excelența în arta ciocolateriei, însă totul a început în secolul al XVII-lea, în Ghent. În prezent, Belgia are peste 320 de ciocolaterii și produce peste 725 000 de tone de ciocolată anual.

Secretul ciocolatei belgiene constă în boabele de cacao folosite, majoritatea provenind din surse sustenabile, din arbori de aceeași specie care creează o aromă unitară, mereu la calitatea cu care am fost obișnuiți. De altfel, procesul este unul anevoios, dar neschimbat de sute de ani. În majoritatea cazurilor, ciocolata belgiană este produsă în cantități mici în ciocolaterii locale, folosind ingrediente calitative și rețete mai vechi de 100 de ani.

Din punctul nostru de vedere, ciocolata belgiană este cea mai bună ciocolată din lume. Nu este vorba doar despre tipul de boabe de cacao folosite, ci și despre dedicarea cu care este creată, precum și mica istorie din spatele său.

O scurtă istorie a ciocolatei belgiene

Belgia a luat pentru prima dată contact cu o formă primară a ciocolate în secolul XVII, când exploratorii spanioli au adus fructele arborelui de cacao din America de Sud. Burghezia spaniolă, care se afla atunci la conducerea Belgiei, considera că boabele de cacao prăjite și mărunțite amestecate cu lapte sau apă reprezenta o băutură luxoasă.

Trebuie să știm totuși că ciocolata nu a căpătat popularitate decât după a doua jumătate a secolului al XIX-lea, când regele belgian Leopold al II-lea a colonizat Congo. În perioada colonialismului, cultivarea arborelui de cacao s-a mutat din America în Nordul Africii, la Ecuator. Acest mediu a fost ideal atât din punct de vedere climatic, cât și al forței de muncă.

În anul 1857, Jean Neuhaus a deschis o farmacie în Bruxelles, care comercializa tablete de ciocolată considerate un tonic. Pentru a ușura înghițirea pastilelor, acesta a încercat să creeze un înveliș de ciocolată pentru ele. Cu timpul, toate aceste invenții au căpătat popularitate, iar Neuhaus s-a focusat doar pe arta ciocolateriei. În 1912, nepotul său, Jean al II-lea a inventat prima variantă a pralinei belgiene, cunoscută acum drept unul dintre cele mai decadente deserturi din lume.

Căpșunile în ciocolată duc mai departe ideea învelișului fin, catifelat și extrem de aromat, însă sunt o variantă cu puține calorii, care pune accent mai ales pe gustul fructelor proaspete.