AREUS TECHNOLOGY SRL și GENETIC LAB SRL anunța finalizarea proiectului „PLATFORMA WEB PENTRU REALIZAREA PROFILELOR GENETICE – RoADN”

Nr. contract de finantare – 50 / 221_ap2 / 26.06.2020

AREUS TECHNOLOGY SRL și GENETIC LAB SRL anunța finalizarea proiectului „PLATFORMA WEB PENTRU REALIZAREA PROFILELOR GENETICE – RoADN”. Acest proiect ambițios, implementat în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritară 2 – „Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”, a avut ca obiectiv general dezvoltarea unei aplicații TIC revoluționare, bazată pe amprenta genetică, pentru a oferi servicii de testare genetică direct către clienți.

Proiectul a fost implementat de consorțiul S.C. AREUS TECHNOLOGY S.R.L. – S.C. GENETIC LAB S.R.L., un efort comun între o companie specializată în dezvoltarea de software si o companie cu expertiză în analize genetice. Această colaborare între două companii membre ale clusterelor ATIC și EURONEST IT&C Hub a demonstrat puterea sinergilor și a inovației în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor.

Cu implementarea proiectului RoADN, AREUS TECHNOLOGY și GENETIC LAB au creat o platformă web de ultimă generație care permite realizarea profilurilor genetice într-un mod accesibil și ușor de utilizat. Această aplicație unică oferă clienților analize cuprinzătoare care includ asemănarea genetică cu populația României, asemănarea genetică globală și probabilitatea de expunere la un set de patologii precum trombofilia și intoleranța la lactoză.

Prin intermediul acestei platforme inovatoare, serviciul DTC GT („Direct-to-Consumer Genetic Testing”) a devenit disponibil publicului larg, oferindu-le clienților acces la informații prețioase legate de sănătate și identitatea lor genetică. Această nouă direcție în dezvoltarea serviciilor online a fost susținută de descoperirile recente în tehnici de identificare a genotipului și de creșterea accesului la internet.

Pe parcursul implementării proiectului, consortiul format din AREUS TECHNOLOGY SRL și GENETIC LAB SRL a obținut următoarele realizări remarcabile:

  • Echiparea, autorizarea și certificarea unui laborator la Iași: s-a investit in echiparea si certificarea unui laborator de ultimă generație la Iași, asigurând astfel condiții optime pentru efectuarea analizelor genetice și respectarea celor mai înalte standarde de calitate.
  • Realizarea gratuită a testării și secvențierii a 5000 de pacienți: În efortul de a aduce beneficii comunității, s-au oferit gratuit testarea și secvențierea ADN-ului a 5000 de pacienți. Această inițiativă a contribuit la generarea unei baze de date extinse și la obținerea de informații prețioase pentru cercetare și studii ulterioare.
  • Participarea la mai multe evenimente: Echipa a fost prezentă la numeroase evenimente importante din domeniul medical și al tehnologiei informației și comunicațiilor. Activitatea a generat oportunitatea de a împărtăși expertiza, de a promova proiectul RoADN și de a dezvolta parteneriate strategice. Evenimentele active la care echipa a participat s-au desfășurat în orașele Iași, Botoșani și Râmnicu Vâlcea, consolidând poziția lor ca lideri inovativi în domeniul geneticii.
  • Publicarea de articole în reviste de specialitate: Echipa a contribuit la avansul cunoașterii în domeniul geneticii și tehnologiei informației prin publicarea de articole în reviste de specialitate. Descoperirile și rezultatele obținute în cadrul proiectului lor au fost împărtășite, contribuind astfel la diseminarea cunoașterii și la dezvoltarea comunității științifice.

Proiectul RoADN a dovedit că inovația și tehnologia pot aduce schimbări semnificative în domeniul sănătății și al serviciilor online, contribuind la creșterea competitivității in industria medicala și la oferirea de soluții avansate pentru comunitate.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritară 2 – „ Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”

Pentru orice informații vă rugăm să ne contactați la:

S.C. AREUS TECHNOLOGY S.R.L

Persoana de contact: 

Catalin Niculae, Administrator

Adresa e-mail office@areusdev.com