Anvelope PREMIUM vs Anvelope de BUGET – Afla si parerea Vadrexim.ro!

Datorita pretului mai mic anvelopele de buget sunt intodeauna mai cautate, dar inainte de a face o alegere ar trebui sa stiti totusi care sunt diferentele dintre o marca de anvelope premium si una de buget.

Cei de la Vadrexim.ro, ne explica faptul ca, la fel ca in orice alt domeniu de activitate, exista si la anvelope marci premium, medii si de buget. Diferentele sunt destul de multe, iar la final totul se reflecta in pretul acestora, asa cum e si normal sa fie: pentru aceeasi dimensiune, o anvelopa premium poate sa coste 600 de lei in timp ce una economica va fi doar 300 de lei. Diferenta uriasa de pret consta in faptul ca un producator premium investeste multi bani in dezvoltare, testare si marketing, in timp ce producatorii no-name sau cei care ofera produse ieftine reduc costurile la maximum, preferand sa “fure” sau sa imite tehnologia de la cei mai avansati.

Daca vrei sa-ti cumperi un set nou de anvelope incearca si la Vadrexim, au anvelope de toate felurile, premium, medii sau de buget la preturi foarte bune si cu montaj pe loc la cumparare.

Calitatea data de marca anvelopei

Marcile de anvelope sunt impartite in mai multe clase: anvelope premium, anvelope de calitate medie si anvelope de buget.
Producatorii premium aduc de regula pe piata anvelope cu performante superioare datorita calitatii materialelor din compozitia acestora, proceselor elaborate de fabricatie si a standardelor stricte de testare.
Anvelopele de buget ofera performante bune, dar la un pret mult mai mic fata de anvelopele fabricate de brandurile cunoscute .

La anvelopele premium se plateste uneori si reclama si de aceea este indicat sa nu fie ignorate cele din segmentul de mijloc, cum ar fi: anvelope Hankook sau Falken, deoarece acestea ofera performante excelente la un pret moderat.

O anvelopa premium fie ea de vara sau de iarna isi va pastra proprietatile si va fi o alternativa sigura pe durata mai multor sezoane decat o anvelopa ieftina. Aceasta are un impact direct asupra costurilor pe care le implica sofatul.

Incearca totusi sa tii cont de cateva detalii atunci cand alegi sa achizitionezi anvelope, fie ele premium sau de buget.

Rezistenta la uzura a anvelopelor

Marcile de renume, care au o istorie in ceea ce priveste fabricarea de cauciucuri, folosesc cam toate aceleasi norme de constructie si calitate. E vorba de o materie prima de calitate superioara, cu un amestec optim intre cauciucul natural si artificial, astfel incat gradul de uzura in timp sa fie cat mai mic.

O anvelopa ieftina, isi justifica pretul pentru ca e facuta din materiale mai putin calitative. Adica, in timp, se va uza mult mai repede si va fi mai vulnerabila la schimbarile de temperatura.

Aderenta pe asfalt a cauciucurilor

Cauciucurile scumpe mai au un avantaj: rezista mai mult in timp, dar reusesc in acelasi timp sa fie mai aderente decat cele ieftine. Totul sta in formula materialului de baza: la cele scumpe este durabil si aderent, la cele ieftine se uzeaza mai repede si este mai rigid.

Poti constata si singur, in momentul in care vei pune frana brusca cu niste anvelope ieftine, ca rotile vor derapa foarte usor. Insa cu niste anvelope de calitate, la care contribuie si amprenta suprafetei de rulare, aderenta va fi mult mai buna. 
Specialistii Vadrexim.ro ne atentioneaza asupra faptului ca, daca dorim sa ne cumparam anvelope iarna, trebuie sa fim foarte atenti la adrenta anvelopelor intrucat iarna conditiile atmosferice si de drum sunt mult mai grele decat vara iar aderenta este foarte importanta. Clasele de aderenta ale cauciucurilor sunt trecute pe eticheta acestora, sunt de la A la E, A fiind cea mai buna.

Zgomotul in mers al anvelopelor

O anvelopa este ieftina si din alt motiv: nu s-a investit foarte mult in studierea si gasirea unei amprente mai putin zgomotoase. De obicei, anvelopele ieftine au desenul suprafetei de rulare imitat de la un producator de renume, si nu creatie proprie. Insa neavand matritele originale, cauciucul final este destul de diferit

Tinuta masinii in mers

Anvelopele de o slaba calitate sunt fabricate din materiale ceva mai rigide, dar mai putin durabile in timp. Aceeasi poveste este si la fabricarea talonul unei anvelope, adica a peretilor laterali, raspunzatori de tinuta de drum a masinii tale.

O anvelopa de calitate are un grad mai mare de absorbtie a socurilor, avand peretii laterali mai elastici. Insa acest lucru nu mai este valabil la anvelopele cu talon mic, mai mic de 45, intrucat in aceste cazuri diferenta este nesemnificativa, socurile fiind preluate aproape in totalitate de suspensiile masinii.

Pentru mai multe informatii sau comenzi online de anvelope cu Livrare GRATUITA poti intra pe www.vadrexim.ro, tel. 0730710764.