Alege excelența în servicii medicale! – Centrul Medical Gh Iliev Iași

La Centrul Medical Gh Iliev din Iași este creat un mediu concentrat pe oameni și nevoile acestora. Oferă un spectru larg de servicii de îngrijire a sănătății, colaborări cu oameni de știință de top, facilități ultramoderne și cea mai recentă tehnologie în echipamente medicale.

Personalul medical și de îngrijire este întotdeauna bucuros să ajute, cu respect, grijă și responsabilitate față de pacient.

Centrul Medical Gh Iliev din Iași oferă pacientelor siguranța unui risc redus în evoluția sarcinii. Clinica asigură din 2005 servicii și investigații de specialitate pentru viitoarele mame (screening în sarcină pentru sindromul Down, după protocolul britanic), pentru femei, dar și pentru copilul mic (screening ecografic pentru luxația congenitală de șold).

Dr. Gheorghe Iliev este unul dintre cei 34 de medici români acreditați și auditați anual de instituția britanică The Fetal Medicine Foundation în vederea screeningului combinat pentru sindromul Down în primul trimestru de sarcină. Împreună cu echipa sa pune la dispoziție servicii medicale la standarde internaționale.

Ce este sindromul Down

Sindromul Down este cauzat de prezența unui cromozom suplimentar, numărul 21, în celulele copilului în curs de dezvoltare. Într-o populație nedepistată, aproximativ 1 din 700 de copii se naște cu sindrom Down. De obicei, nu se moștenește, așa că un bebeluș poate fi afectat chiar dacă nu există antecedente de sindrom Down în familie. Deși sindromul Down apare mai frecvent pe măsură ce mamele îmbătrânesc, aproximativ 70% dintre copiii cu sindrom Down se nasc din femei cu vârsta sub 35 de ani. Sindromul Down este întotdeauna asociat cu o dizabilitate de dezvoltare moderată până la severă și este adesea asociat cu probleme fizice, cum ar fi defecte cardiace și dificultăți cu vederea și auzul. Nu este posibil să se evalueze gradul de handicap înainte de a se naște copilul. Aproximativ nouă din 10 bebeluși cu sindrom Down vor supraviețui primului an, iar aproape jumătate dintre aceștia vor împlini vârsta de 60 de ani.

Cele mai multe teste de diagnostic sunt recomandate persoanelor cu sarcini cu risc mai mare. Acestea includ persoanele cu vârsta de 35 de ani sau mai mult, persoanele care au avut o sarcină anterioară afectată de un defect congenital, persoanele care au boli cronice, hipertensiune arterială, diabet sau epilepsie sau persoanele care utilizează anumite medicamente.

Experții în ginecologie și obstetrică au experiență în diagnosticarea și tratarea unei game largi de afecțiuni, de la cele comune la cele complexe. Centrul medical oferă o gamă completă de servicii de ginecologie, de la examinări medicale de rutină până la reconstrucție chirurgicală.

”Am înființat cabinetul medical în luna februarie 2005. După ani de muncă și o experiență medicală acumulată, atât în specialitatea de obstetrică-ginecologie, cât și în ecografia fetală, am simțit nevoia stringentă să înființez un serviciu medical (privat) în care, în primul rând, timpul acordat unei paciente (pentru consultație sau ecografie) să fie determinat de complexitatea medicală a cazului și, nicidecum, de rutina și zarva zilnică a unui serviciu medical dintr-un spital de stat. Apoi mi-am dorit ca atât examenul clinic, cât și, în mod special, cel ecografic al pacientelor să se facă conform protocoalelor standardizate de profil. Și, nu în ultimul rând, am vrut ca în cadrul serviciului medical înființat de mine să pot folosi doar aparatură medicală premium. Astăzi, aceste deziderate (timpul acordat pacientei, protocoalele standardizate, aparatura medicală performantă), precum și profesionalismul personalului medical stau la baza activității Centrului Medical Dr. Gh. Iliev” – Dr. Gheorghe Iliev, Director și fondator al Centrului Medical Gh Iliev din Iași.