Ai nevoie de un implant dentar? Iată ce trebuie să știi!

Ai nevoie de un implant dentar pentru a umple un gol din cavitatea bucală? Această soluție modernă îți este la îndemână, ajutându-te să te bucuri din nou de o masticație corectă, de o vorbire corespunzătoare, dar și de un zâmbet sănătos.

Înainte de a apela la ajutorul unui medic de specialitate, este bine să te documentezi, pentru a fi cât mai bine pregătit! În acest sens, rândurile de mai jos îți vin în ajutor.

Află ce este un implant dentar

Cu siguranță ai auzit până acum de implanturi dentare, însă știi cu adevărat ce este unul? Din punct de vedere medical, este vorba despre o piesă din titan pur în proporție de 99,95%, care are forma unui șurub. Acest element are rolul de a crea pentru tine o rădăcină artificială în osul maxilar, acolo unde îți lipsește un dinte. Ulterior, când implantul este fixat, medicul stomatolog poate începe să ,,construiască” peste el un aspect cât mai natural de dinte, oferindu-ți astfel rezultatul de care ai nevoie!

Condiții de eligibilitate

Pentru a-ți putea pune un implant dentar, medicul de specialitate te va îndruma să-ți faci un set de analize. În același timp, ideal este să nu suferi de niciun fel de boală al cărei tratament ar putea interfera cu procedura de aplicare a rădăcinii artificiale. După ce ai toate rezultatele analizelor, doctorul va putea decide dacă puteți începe realizarea implantului sau dacă trebuie să aștepți până la finalizarea unui anumit tratament.

Cât timp durează aplicarea unui implant dentar?

În funcție de starea ta de sănătate, dar și de complexitatea lucrării necesare, aplicarea unui implant poate dura de la câteva zile la câteva luni. În tot acest timp, medicul îți va recomanda ce alimente să consumi, pe care să le eviți, dar și cum să ai grijă de igiena ta orală, pentru ca realizarea lucrării să fie cât mai ușoară cu putință.

Durata de viață a unui implant dentar

Potrivit medicilor stomatologi, un implant dentar poate avea o durată de viață de până la 25 – 30 de ani, însă numai dacă îl întreții în mod corespunzător. Mai exact, trebuie să fii atent la igiena orală, să mergi la controale stomatologice periodice, să utilizezi apa de gură și ața dentară și să ai grijă la alimentele pe care le consumi.

Care sunt avantajele de care ai parte datorită unui implant dentar?

În ceea ce privește beneficiile de care ai parte când îți pui un implant dentar, ele sunt variate:

  • îți completezi dantura într-un mod plăcut și estetic;
  • te bucuri din nou de o masticație corectă;
  • îți rezolvi problemele de dicție;
  • poți zâmbi nestingherit;
  • beneficiezi de o soluție eficientă pe termen lung;
  • încrederea de sine crește considerabil, iar astfel viața ta socială are numai de câștigat.

Este dureroasă procedura de aplicare a implantului?

Datorită modului în care tehnica medicală a evoluat în ultimii ani, astăzi te poți bucura de un tratament fără dureri. Este adevărat că pe alocuri vei simți un ușor disconfort, însă faptul că medicul stomatolog folosește anestezice de calitate în momentele cheie te va ajuta să ai parte de o experiență cât mai ușoară cu putință.

Apelează cu încredere la specialiștii de la FamilyDent.roori de câte ori te confrunți cu probleme de ordin stomatologic! Aici poți pune un implant, un aparat dentar sau pur și simplu îți poți rezolva cariile sau poți afla cum să ai grijă de dantura ta pe termen lung. Controalele la stomatolog ar trebui să fie regulate, așa că nu uita să mergi la medic cel puțin o dată la 3 – 4 luni!

Date de contact:

Email: info@familydent.ro          

Telefon: 0745 080 015 / 0745 080 016