Când te hotărăști să-ți construiești propria casă, ai de făcut câteva alegeri importante pentru succesul proiectului. În primul rând, trebuie să găsești un arhitect cu care să rezonezi, care să poată da viață ideilor tale, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Apoi trebuie să alegi un proiectant care să facă corect calculele de rezistență fără să încarce inutil construcția cu material. Și mai ales, trebuie să alegi un constructor care să pună în operă corect ceea ce au gândit, desenat și calculat ceilalți doi. Dacă alegi să construiești pe structură de lemn, Litarh S.R.L.îți va construi bine și în timp scurt o casă trainică, sănătoasă și eficientă energetic.
De ce să construiești cu lemn
Lemnul este considerat acum de mulți specialiști materialul de construcții al viitorului. Este natural, regenerabil, iar arborele fixează în timpul vieții o cantitate mare de bioxid de carbon, mult mai care decât cea emanată în timpul prelucrărilor ulterioare pentru obținerea lemnului folosit în construcții. Studiile au arătat că traiul într-o casă din lemn aduce un plus de confort locuitorilor ei, fiind benefică atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea psihică.
Sistemul de construcție a caselor pe structură de lemn, cu cadre mari și rezistente din stâlpi și grinzi fac procesul mai rapid, casele fiind ridicate într-un timp mai scurt. Lipsa procedeelor și a materialelor umede (ciment, beton, mortar) elimină timpii de așteptare pentru întărirea și uscarea lor, contribuind la reducerea duratei de construcție. Imediat ce au fost ridicați pereții, în interior nu există acea senzație de umezeală și rece, mediul fiind cald și primitor încă de la început.
Ce avantaje au casele pe structuri prefabricate din lemn
Timpul de ridicare a casei poate fi scurtat și mai mult dacă se folosesc structuri prefabricate. În acest caz, planșeele și pereții de rezistență sunt făcuți în fabrică cu mare precizie, pe șantier fiind doar montați. Este sistemul folosit și de Litarh. Doar un exemplu pentru a putea aprecia economia de timp: o casă de 100 m², pe un singur nivel, a fost ridicată în mai puțin de o săptămână.
Folosirea lemnului pentru structura de rezistență a casei are însă și alte avantaje. Lemnul este un material rezistent, dar mai ușor decât alte materiale de construcție. La aceeași rezistență, este de 3-4 ori mai ușor decât betonul sau cărămida. Ca urmare, pereții vor fi mai subțiri ceea ce va face ca, la aceeași amprentă la sol, casele pe structură de lemn să ofere un spațiu util mai mare.
Casa în totalitate va fi mai ușoară decât case similare de beton sau cărămidă ceea ce va duce la un comportament mai bun în cazul unui cutremur. Forța seismică este direct proporțională cu greutatea casei, deci o casă mai ușoară va face ca forța care acționează asupra ei să fie mai mică. La comportamentul seismic bun contribuie și elasticitatea lemnului, urmările mișcărilor seismice și trepidațiilor fiind mult mai puțin vizibile.
Izolarea termică bună este un alt avantaj al acestui tip de case. Pereții prefabricați permit montarea unui strat gros de material izolator, atât în interior, cât și la suprafața lor, casa fiind bine izolată încă de la ridicare. Se construiesc astfel case cu un nivel ridicat al eficienței energetice, fapt vizibil concret în valoarea facturilor de întreținere.
De ce să alegi Litarh pentru a-ți construi casa
Pentru că are dotările necesare pentru a construi repede și bine. Pentru că folosește soft-uri de proiectare de ultimă generație și stabilește toate detaliile constructive împreună cu beneficiarii astfel încât rezultatul final să satisfacă și cele mai exigente persoane sau dorințe.
Pentru că vei avea un partener cu aproape 20 de ani de experiență în construcția de case pe structură de lemn, atât în țară, cât și în țări cu tradiție din Europa. Casele construite au trecut testul timpului, fiind și acum trainice, bine legate, călduroase și primitoare.
Sursa foto: litarh.ro