Află cum să-ți menții angajații mai interesați în timpul unei ședințe cu echipa!

Să ții o ședință cu angajații tăi pe care să o poți numi un succes, ulterior, este una dintre cele mai mari probleme cu care un manager sau team leader se poate confrunta, mai ales când audiența este destul de mare. Dacă și tu te confrunți sau te-ai confruntat vreodată cu asta, nu-ți face griji, nu e un capăt de lume! Prin doar câteva metode simple, dar practice, poți schimba în totalitate dinamica ședințelor de la birou, iar acest articol îți va arăta și cum să faci asta!

Iată ce să ai în vedere atunci când ții o ședință cu angajații

1.     Folosește scheme

În primul rând, atunci când ții o ședință, încearcă să nu citești de pe o foaie, ca și cum ai recita poezii, iar dacă vorbești liber, încearcă să incluzi cât mai multe scheme și desene. Astfel, vei facilita înțelegerea și atenția publicului, fără să-i pierzi din primele 5 minute când aceștia își vor găsi cu totul alte ocupații față de acel meeting. Pentru asta, încearcă să apelezi la sisteme de prezentare, cum ar fi tablele magnetice de aici, puse la dispoziție de către cei de la Gutuie.ro, ideale pentru a ține angajații în priză în timpul unor ședințe importante.

2.     Fă totul interactiv

Un alt truc pe care va trebui să-l urmezi este acela de a le oferi și lor ocazia să participe activ la acea ședință. Așadar, le poți pune întrebări și cere opinii, iar aceștia îți vor răspunde, fără doar și poate, dacă le vei crea un mediu confortabil pentru a-și expune părerile fără a interveni teama de a fi judecați. Această metodă este una dintre cele mai eficiente atunci când vine vorba de o colaborare eficientă într-un mediu profesional, unde toată lumea este tratată egal și opiniile fiecăruia contează. Astfel, vei obține o audiență interesată, dinamică și dispusă să vină cu idei ce pot aduce îmbunătățiri workflow-ului.

3.     Nu te lungi mai mult decât e cazul

Nu în ultimul rând, pentru a fi sigur că aceștia nu vor începe să caște în timp ce tu le explici ce noi modificări au mai intervenit la nivel organizațional, încearcă să fii prompt, concret și să nu te lungești fără să fie cazul, deoarece îi vei pierde destul de ușor. Începe cu o idee și du-o până la capăt în cel mai simplu mod posibil, pe înțelesul tuturor, fără termeni prea pretențioși. Din când în când, poți chiar face și o glumă și vei vedea pe fețele acestora nivelul de interes pe care ai reușit să-l stârnești.

În concluzie, dacă vrei să crești randamentul angajaților în urma ședințelor, atunci încearcă să ai în vedere sugestiile de mai sus, care vor funcționa mai bine decât ți-ai fi imaginat. Cu doar mici schimbări poți vedea îmbunătățiri semnificative, atât în ceea ce privește realizarea taskurilor, cât și în simpla socializare dintre tine și ei. Comportă-te întotdeauna ca un lider, care încearcă să-și înțeleagă angajații și să le ofere cele mai bune sfaturi!

Sursă foto: Unsplash.com