aparate fizioterapie

Afla ce asteptari ar trebui sa ai de la un tratament cu aparate fizioterapie!

Un tratament cu aparate fizioterapie iti poate fi recomandat din mai multe motive. De obicei, acest tip  de tratament are rol de recuperare – dupa o boala sau un accident. Totusi, acesta este util si sportivilor de performanta sau persoanelor care au unele probleme legate de mobilitate si nu numai.

Pe scurt, fizioterapia este accesibila tuturor, indiferent de motiv. In acelasi timp, precum multe alte lucruri, astfel de tratamente nu sunt neaparat cunoscute/populare in Romania. Drept urmare, acest articol iti va spune la ce ar trebui sa te astepti in timpul unui astfel de tratament.

Care sunt etapele unui tratament cu aparate fizioterapie?

Inainte de inceperea tratamentului in sine, fizioterapeutul te va evalua prin intermediul unei serii de teste fizice, dar si cu ajutorul unor intrebari specifice. Acestea au rolul de a evidentia si explica starea ta actuala de sanatate si, in acelasi timp, permit fizioterapeutului sa creeze un tratament special, personalizat pentru tine.

Evident, acesta nu te poate supune interventiei cu aparate fizioterapie fara a sti de ce anume suferi.

Apoi urmeaza tratamentul. Acesta poate fi o combinatie dintre uzul de aparate, substante, exercitii fizice si asa mai departe.

Ce presupune evaluarea pacientului?

In timpul evaluarii, iti vor fi analizate mobilitatea, flexibilitatea, puterea, stabilitatea incheieturilor, articulatiilor si ligamentelor, reflexele si terminatiile nervoase. De asemenea, vor fi inspectate si zonele umflate, daca este cazul, sau zonele care prezinta o sensibilitate ridicata la atingere.

Aceste analize au rol ajutator, pe langa diagnostic in sine (daca se aplica), in stabilirea si derularea unui tratament eficient cu aparate fizioterapie.

Ce presupune un tratament de aceasta natura?

Dupa cum a fost mentionat, aparatele pot sau nu fi prezente in timpul unui tratament. Totodata, chiar daca acestea sunt folosite, exista si alte tehnici la care ai putea fi supus, ca si pacient, dupa cum urmeaza:

  • Un program de exercitii pentru acasa, daca este cazul, pentru pastrarea si imbunatatirea mobilitatii inainte si dupa sesiunile de tratament;
  • Folosirea de elemente reci sau calde pentru activarea sau calmarea zonelor cu probleme;
  • Folosirea de agenti electrofizici precum ultrasunete;
  • Folosirea de aparate fizioterapie specifice afectiunilor tale;
  • Acupunctura sau terapie manuala (masaj, in cele mai multe cazuri).

Trebuie sa retii faptul ca aceste sesiuni de tratament vor apela doar la tehnici si aparate care te vor ajuta cu adevarat. In ziua de astazi, in cazul celor mai multe afectiuni, se vor folosi cu siguranta aparate destinate acestui domeniu – din fericire pentru pacienti.

Vrei sa-ti deschizi un centru de fizioterapie si nu stii de unde sa incepi?

Pe de alta parte, daca nu esti pacient si doresti sa-i ajuti pe cei suferind de diferite afectiuni ce pot fi tratate cu aparate fizioterapie, te poti baza, pentru inceput, pe magazinul online ArtroMedicale.ro. Cu ajutorul unor colaboratori de renume in domeniul echipamentelor medicale, vei avea intotdeauna la dispozitie dispozitivele de care ai nevoie pentru a realiza un tratament corespunzator.

Contacteaza acum echipa ArtroMedicale si fa primul pas spre echiparea cabinetului tau. Poti apela la acestia si daca ai nevoie de aparate pentru uz personal!