Acestea sunt cele mai căutate jocuri în cazinourile live din România

Cazinourile live sunt tot mai populare în rândul pasionaților de jocuri de noroc. Este o diferență fundamentală între un joc electronic și unul cu dealer real, în sensul că jucătorul are în subconștient impresia că runda de ruletă coordonată de calculator poate avea o destinație predefinită, în timp ce crupierul nu poate controla traiectoria bilei.

Cazinourile live sunt tot mai populare în rândul pasionaților de jocuri de noroc. Este o diferență fundamentală între un joc electronic și unul cu dealer real, în sensul că jucătorul are în subconștient impresia că runda de ruletă coordonată de calculator poate avea o destinație predefinită, în timp ce crupierul nu poate controla traiectoria bilei.

Operatorii licențiați adaugă periodic în ofertă noi mese live. S-a pornit de la 2-3 jocuri cu dealer ca în cazinourile terestre și s-a ajuns la 74, așa cum se poate vedea pe această platformă online: https://mrbit.ro/ro/games/live.

Am dat exemplul unuia dintre cazinourile online care stau foarte bine la acest capitol. În mod firesc, oferta cuprinde cele mai căutate jocuri live, confirmate de numărul de accesări zilnice și de mizele plasate de clienți. Inițial, secțiunea live avea doar mese de ruletă, blackjack și baccarat. Ulterior, au fost introduse noi jocuri, precum Sic Bo, Lucky 7, Hold’em, Dragon Tiger, Andar Bahar, 32 Cards și Teen Patti.

Jocurile clasice sunt cele mai căutate

Cele mai populare rămân jocuri în cazinourile live rămân, însă, cele „clasice”. Sunt 37 de jocuri de Blackjack, 15 de ruletă și 10 de baccarat. Blackjack-ul este mai căutat decât ruleta prin prisma faptului că jucătorul poate influența rezultatul rundei, într-o anumită măsură.

După ce este plasată miza, dealerul împarte începe extragerea cărților din pachet. Fiecare carte este trecută în dreptul unui dispozitiv care o afișează instant pe ecran. Inițial sunt extrase două cărți pentru fiecare parte. Jucătorul cunoaște valorile celor două cărți din mâna sa și valoarea uneia dintre cărțile crupierului, care este pusă pe masă cu fața în sus. În acel moment, el decide dacă mai dorește sau nu o carte, obiectivul fiind ca valoarea totală să fie 21 sau cât mai apropiată de 21 (dar nu mai mare). Așadar, Blackjack este și un joc de strategie, pentru că decizia poate fi bazată pe calcule. Orice carte are o anumită probabilitate să fie extrasă.

Ruleta oferă un suspans mai mare

În schimb, ruleta este un joc care ține sută la sută de noroc. Nimeni nu avea nici măcar cel mai mic control asupra rezultatei rundei. Crupierul nu poate trimite bila într-un anumit buzunar, oricât de pregătit și de priceput ar fi. Totuși, sunt mulți pasionați de gambling care preferă ruleta datorită suspansului superior față de cel oferit de jocul de blackjack. În acele secunde, în care bila se rotește în jurul axului ruletei, pulsul crește. Românii joacă în general la ruleta europeană, care prezintă șanse mai mari de câștig decât cea americană, datorită lipsei compartimentului „00” verde.

Jocul de baccarat este similar cu cel de blackjack, în ideea că trebuie atinsă o valoare a cărților din mână. Aceasta este 9, nu 21. Cea mai importantă diferență este la nivel de regulament. Jucătorul nu mai decide singur dacă mai primește sau nu o carte, următorul pas fiind decis automat de punctajul lui sau de punctajul avut  de dealer. De asemenea, cărțile au valori diferite față de cărțile de blackjack.

Operatorii de top au jocuri exclusive

În general, la o masa de ruletă are acces un număr nelimitat de clienți, în timp ce la blackjack sau baccarat este specificată o limită de locuri. Fiecare joc are o limită minimă a mizei, care pornește de la 0,50 RON. Mesele live presupun mize mai ridicate decât cele electronice, întrucât sunt și costuri mai ridicate cu plata angajaților, echipamentele, utilitățile etc. La început, existau companii specializate care organizau jocuri de noroc live, iar cazinourile preluau serviciul de streaming. Operatorii de top au acum studiourile proprii, oferind jocuri în exclusivitate.