5 sfaturi pentru alegerea ambalajelor adecvate care să asigure prospețimea sucurilor naturale

Sucurile naturale sunt adesea preferate de către consumatori datorită gustului bogat și a conținutului crescut de vitamine și antioxidanți. Dacă ai în plan deschiderea unei afaceri mici sau mari în acest domeniu și vrei să le oferi clienților tăi sucuri proaspete, de calitate înaltă, vei avea nevoie și de ambalajele potrivite. Iată cum să alegi variantele ideale, care să asigure condițiile optime de îmbuteliere și păstrare!

1. Optează pentru materiale sigure, non-toxice

Un prim pas pentru a asigura prospețimea sucurilor naturale este să alegi materiale de ambalare sigure și non-toxice, care să fie, în același timp, și rezistente. Sticlele de plastic din PET (polietilentereftalat) sunt un exemplu excelent, deoarece sunt aprobate pentru contactul cu alimentele [1]. O altă opțiune avantajoasă sunt ambalajele din sticlă. Asigură-te că materialele de ambalare pentru care optezi ales respectă standardele de siguranță alimentară și nu conțin substanțe chimice nocive.

Este recomandat ca acestea să fie și reciclabile. Astfel, ele vor asigura siguranța și integritatea produsului, dar, totodată vor contribui și la protejarea mediului înconjurător. Pentru a te bucura de toate aceste avantaje, dar și de un cost de îmbuteliere avantajos, cumpără sticle de plastic en gros!

2. Folosește sisteme de închidere etanșe

Un sistem de închidere etanș este esențial pentru a preveni scurgerile și pentru a menține prospețimea sucului. Alege ambalaje care vin echipate cu capace ermetice, capabile să ofere o sigilare perfectă, spre exemplu un tip de sticlă de plastic 330 ml + capac D38. Un astfel de ambalaj te va ajuta să previi oxidarea sucului și să păstrezi aroma naturală a ingredientelor pentru cât mai mult timp. De asemenea, un capac bine proiectat oferă și ușurința de utilizare, astfel încât sticla să poată fi deschisă și închisă eficient.

3. Alege ambalaje de dimensiuni potrivite

Dimensiunea ambalajului în care alegi să păstrezi sucul poate influența atât succesul produsului pe piață, cât și sustenabilitatea acestuia. Optează pentru sticle de plastic cu dimensiuni potrivite, în funcție de caracteristicile produsului tău.

Ține cont de faptul că ambalajele prea mari pot duce la oxidarea accelerată a sucului dacă acesta nu este consumat rapid, în timp ce ambalajele prea mici pot fi incomode pentru consumatori. Încearcă să găsești un echilibru optim pentru a asigura o experiență de consum plăcută. O variantă potrivită poate fi acest model de sticlă de plastic 200 ml + capac D38.

4. Asigură-te că ambalajele permit o îmbuteliere eficientă

Dacă ai optat pentru producția în masă a sucurilor naturale, este important ca procesul de îmbuteliere să fie cât mai eficient. Ca urmare, forma, dimensiunea și gura ambalajului ar trebui să permită umplerea rapidă și ușoară și să minimizeze șansele de vărsare sau spargere. Sticlele de plastic cu deschideri medii sau largi facilitează procesul de umplere și închidere, contribuind la o producție optimizată.

5. Pentru băuturile sensibile la lumina, folosește ambalaje opace

Dacă sucul pe care ai ales să îl produci este sensibil la lumină, ideal ar fi să optezi pentru ambalaje opace. Lumina poate accelera procesul de oxidare, ducând la pierderea aromei și a valorilor nutritive [2]. Sticlele de plastic opace sau ambalajele cu protecție împotriva razelor UV sunt alegeri excelente pentru a proteja sucurile naturale împotriva acestui efect nedorit.

Așadar, pentru a pune la vânzare sucuri proaspete și pline de savoare, ține cont de sfaturile noastre. Astfel, produsele tale se vor menține în cea mai bună formă și vor fi apreciate de consumatori pentru calitatea înaltă pe care o oferă!

Surse de informare:

[1] “PET Plastic Bottles – Facts Not Myths.” British Plastics Federation, 2014, www.bpf.co.uk/Sustainability/pet_plastic_bottles_facts_not_myths.aspx. Accesat în data de 22 Dec. 2023.

[2] Hashizume, Midori, et al. “Light-Induced Off-Flavor Development in Cloudy Apple Juice.” ResearchGate, American Chemical Society, Nov. 2007, www.researchgate.net/publication/5933539_Light-Induced_Off-flavor_Development_in_Cloudy_Apple_Juice. Accesat în data de 22 Dec. 2023.