5 sfaturi care să te ajute să găsești cei mai buni furnizori pentru afacerea ta

Într-o lume tot mai conectată și digitalizată, comerțul electronic a devenit o adevărată forță, dar și un mediu competitiv pentru afaceri. Una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le ia un antreprenor de e-commerce este selectarea furnizorilor potriviți pentru afacerea sa, astfel asigurând produse și servicii de calitate pentru clienții săi.

În continuare, vom discuta despre câteva moduri prin care îți poți verifica furnizorii, înainte de a începe o colaborare cu aceștia, pentru a ști dacă materia primă pe care o oferă se ridică la standardele tale și dacă aduc un plus de valoare afacerii tale. 

Iată 5 lucruri pe care le poți face înainte de a începe o colaborare cu un furnizor 

  1. Cercetare online – începe prin a face o cercetare online extinsă a furnizorilor din industria de interes. Caută recenzii și feedback de la clienți, verifică site-urile lor de promovare și urmărește-i pe rețelele de socializare pentru a afla ce spun ceilalți despre experiența lor cu acești furnizori. 
  2. Participă la târguri și expoziții – târgurile și expozițiile comerciale sunt o oportunitate excelentă pentru a întâlni reprezentanți de încredere ai furnizorilor, pentru a purta discuții și a primi răspunsuri clare, chiar de la sursă. Participă la astfel de evenimente pentru a face cunoștință cu furnizorii, pentru a-ți face o idee despre ceea ce oferă, dar și pentru a stabili relații cu aceștia.
  3. Întreabă alți colegi de breaslă – discută cu ceilalți parteneri din industrie cu privire la furnizorii de care ești interesat și întreabă-i care a fost experiența lor cu aceștia. Acești antreprenori îți pot oferi sfaturi și recomandări utile și, de asemenea, îți pot oferi informații din interior cu privire la aspectele la care trebuie să acorzi mai multă atenție.
  4. Verifică sursele de încredere – există multe surse online care pot oferi informații și sfaturi cu privire la furnizorii de încredere, cum ar fi asociațiile industriale, site-urile de evaluare a furnizorilor și publicațiile de e-commerce. Aceste surse pot fi foarte utile în a identifica furnizorii cu o reputație bună în industrie. De asemenea, poți apela la aplicațiile specifice, precum Termene.ro, care oferă servicii de verificare firme active, unde poți afla detalii despre orice companie, precum și date financiare, fiscale și juridice care te-ar putea ajuta să-ți faci o idee generală despre furnizorul care te interesează. 
  5. Testează produsele – înainte de a te hotărî dacă dorești să începi o colaborare cu unul dintre acești furnizori, încearcă-le produsele. Acest lucru îți poate oferi o idee despre calitatea și standardul produselor lor, precum și despre modul în care acestea sunt livrate și ambalate.

În concluzie, găsirea furnizorilor potriviți este un pas crucial pentru succesul unei afaceri de e-commerce. Este important să faci o documentare și o analiză temeinică înainte de a începe o colaborare cu un astfel de partener, deoarece produsele pe care aceștia le asigură vor fi o reflecție directă a modului în care clienții tăi vor interacționa cu business-ul tău și bineînțeles, dacă vor dori să devină clienți fideli sau nu. 

Sursa foto: Unsplash.com