Daca te deranjeaza pilozitatea de pe corp sau de pe fata, atunci tratamentul de epilare definitiva cu laser Brasov este cea mai buna optiune pentru tine. Este o procedura non-invaziva care functioneaza prin pulsarea rapida a fasciculelor de lumina in foliculii vizati pentru a indeparta parul si pentru a-l impiedica sa creasca din nou.
Desi epilarea cu laser este disponibila din 1997, inca exista o multime de conceptii gresite cu privire la rezultatele, riscurile si cerintele acesteia. In randurile urmatoare, iti vom prezenta 5 adevaruri pe care trebuie sa le stii despre aceasta procedura.
1. Epilarea cu laser nu functioneaza pe parul blond, alb sau rosu.
Asta pentru ca aceste culori de par nu au cromofori in moleculele lor care sa absoarba energia laserului. Cromoforul este acea parte a moleculei care “ii da culoare”.
Cu toate acestea, chiar daca ai parul deschis la culoare, radacinile tale pot avea nuanta inchisa, lucru pe care medicul dermatolog il poate verifica. Aminteste-ti, epilarea cu laser vizeaza radacina intunecata a foliculului de par. Asadar, daca ai o combinatie de par deschis si inchis de care vrei sa scapi, poti in continuare sa alegi epilarea cu laser, insa recomandat ar fi sa o faci in tandem cu electroliza.
2. Epilarea cu laser nu cauzeaza cancer.
Laserul folosit in aceasta procedura vizeaza direct foliculii de par, la o lungime de unda de 755 nm si/sau 1064 nm. Radiatia neionizanta pe care o emite laserul este in general inofensiva, asa cum sunt si radiatiile de la undele radio sau lumina ultravioleta la care suntem expusi in mod constant. Ideea este ca energia luminoasa este suficient de puternica pentru a stopa cresterea foliculilor de par, dar este prea slaba pentru a afecta ADN-ul nostru.
3. Epilarea cu laser nu provoaca infertilitate.
Laserele utilizate in aceasta procedura vizeaza doar suprafata pielii, iar radiatia neionizanta minima emisa nu este suficient de puternica pentru a patrunde in organele interne. Cu toate acestea, majoritatea tratamentelor cu laser nu sunt recomandate femeilor insarcinate sau care alapteaza si nici pacientilor care sufera de diabet sever. Prin urmare, este importanta selectia corecta a pacientului.
4. Epilarea cu laser este, in general, sigura pentru piele.
Dar exista un lucru de luat in vedere: aceasta procedura trebuie efectuata de un profesionist calificat. Multe unitati nu au pregatirea adecvata pentru a seta corect dispozitivul, ceea ce ar putea duce la complicatii.
5. Dispozitivele cu laser de uz casnic nu sunt la fel de eficiente ca laserele profesionale folosite in clinicile de estetica medicala si in saloanele de infrumusetare.
Dispozitivele laser de uz casnic nu sunt la fel de puternice ca laserul de uz profesional, avand rezultate modeste. Pana in prezent, nu exista studii pe termen lung despre cat de sigure si eficiente sunt aceste lasere de uz casnic in comparatie cu tratamentele de indepartare a parului cu laser efectuate in saloanele de infrumusetare sau in clinicile de estetica medicala.