5 factori pe care să îi ai în vedere atunci când îți reamenajezi livingul

Livingul poate fi una dintre cele mai importante camere din locuința ta, deoarece, de cele mai multe ori, petreci cea mai mare parte a zilei acolo. Din acest motiv, acesta trebuie să-ți ofere mereu o bună dispoziție și să fie exact pe gustul tău. Dacă ți-ai propus să îți reamenajezi livingul în perioada următoare, atunci e necesar să ai în vedere câteva aspecte cheie, tocmai pentru ca elementele pe care le alegi să se îmbine armonios. 

Iată cei 5 factori de care trebuie să ții cont: 

1. Ce activități desfășori în living

Livingul poate avea multiple funcționalități, motiv pentru care atunci când te apuci de treabă trebuie să ții cont de toate. Poți încerca să creezi zone distincte pentru fiecare activitate în parte, tocmai pentru a reuși să le separi și să nu creezi un haos și pentru membrii familiei tale. Mai mult, dacă livingul este de tip open space cu bucătăria, încearcă să te asiguri că poți aerisi așa cum trebuie atunci când faci mâncare, tocmai pentru nu avea un miros neplăcut în living după ce ai terminat de gătit. 

2.  Spațiul de care dispui 

E foarte important ca atunci când decorezi să ții cont de spațiul de care dispui. Încearcă să eviți pe cât posibil să mobilezi extrem de mult camera și să o menții ceva mai aerisită, astfel încât să nu-ți creeze disconfort sau să te obosească. Mai mult, dacă consideri că ți se potrivește, poți merge către stilul minimalist, ce presupune să păstrezi doar obiectele esențiale. 

3. Ține cont de stilul și personalitatea ta 

Poate unul dintre cei mai importanți factori de care trebuie să ții cont este personalitatea ta. Livingul este ca o oglindă a ta și trebuie să îți ofere senzația de confort și să te binedispusă ori de câte ori stai acolo. Optează pentru un design modern sau clasic, care să aibă o singură piesă vedetă, cum ar fi un tapet tropical de pe zenaria.ro, și care să completeze stilul ales. 

4. Lumina

Cel mai mare impact asupra atmosferei din living o are lumina. Cu ajutorul acesteia poți evidenția și pune în valoare anumite zone din camera ta, iar dacă utilizezi corpuri de iluminat diferite, atât suspendate, cât și pe podea, poți obține o lumină ambientală și focalizată în funcție de nevoile tale.  

5. Colțul verde 

Nu uita că în orice casă trebuie să existe și o zonă verde, mai ales pentru beneficiile pe care plantele le au asupra corpului. Încearcă să integrezi în amenajarea livingului și câteva plante de interior mai mari, ce vor da senzația unui aspect cât se poate de modern și vor crea senzația de relaxare. 

Nu uita ca înainte de a te apuca de reamenajat să îți planifici timpul și bugetul tocmai pentru a ști cu exactitate la ce să te aștepți, dar și pentru a lucra într-un mod cât se poate de organizat.

Sursa foto: pexels.com